Projecten

Mukelenzu


Doordat water zeer beperkt is in dit gebied, is water halen bijna een dagtaak. Meestal uitgevoerd door vrouwen en kinderen. Gelukkig is er inmiddels door  een hulporganisatie i.s.m. de Keniaanse overheid een permanente watervoorziening gerealiseerd. Deze watervoorziening is nog niet voor alle bewoners beschikbaar.

Mukulenzu wordt Boekelenzu 009
In de regentijd is de rivier een prima bron, tijdens de droge periode helaas niet meer….

Maar, daar lijkt verandering in te komen!

DSC_9655

DSC_9657
Sinds begin 2015 wordt er op circa 8 km van Mukelenzu water omhoog gepompt, aangedreven op zonne-energie.

DSC_9659
Vanuit een 200 meter hoger gelegen reservoir wordt via pijpleidingen het water door het gebied verspreid.

DSC_9639
Bij het waterstation kunnen de mensen vervolgens tegen een kleine vergoeding water afnemen.

De wens is nu dat meerdere inwoners in Mukelenzu  ook aangesloten worden op dit waternetwerk door een eigen waterstation in het dorp!

In 2019 zal Mukelenzu aangesloten worden op elektriciteit.  Deze enorme verbetering wordt door de stichting aangegrepen om ons te richten op werkgelegenheid voor schoolverlaters. In 2019 zullen hiervoor een aantal mensen van de stichting  samen met vakmensen naar Mukelenzu reizen om een schoolverlaters project te realiseren. Een aantal jongeren zullen worden ondersteund om zich te bekwamen in lassen en timmeren en het opzetten van een eigen bedrijf. De vakmensen zullen hiervoor een opleiding verzorgen.  Een aantal vrouwen en meisjes zullen worden ondersteund om een naaiatelier op te zetten.

Het projectteam is bezig om de benodigde gelden voor dit project in te zamelen  Op 8 september wordt hiervoor een benefiet festival georganiseerd. Van de opbrengsten worden de materialen, gereedschappen en machines aangeschaft voor dit schoolverlaters project.

Naast dit project is de basisschool in Mukelenzu een voortdurend project wat door de stichting wordt ondersteund. In samenwerking met het schoolbestuur en het lerarenteam wordt jaarlijks gekeken waar de behoeftes liggen en op welke manier de stichting hier een bijdrage aan kan leveren.

 

 
DSC_9543
In augustus 2015 plaatsten we een exemplaar van The Satisfied Man voor de school in Mukelenzu. Als bijdrage aan de projecten,